Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23646 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з сайту viennawurstelstand.com

У Відні анонсували тестування нового мобільного додатку, що буде винагороджувати тих, хто відмовиться від користування власними авто у місті на користь громадського транспорту, велосипеду чи прогулянок пішки. Додаток розпізнаватиме вид транспорту, за допомогою якого рухається користувач, та обчислюватиме викиди CO2 в порівнянні з автомобілем.

Депутат Віденської міської ради Петер Ханке каже, що таким чином у місті хочуть культурним досвідом винагородити за зменшення викидів CO2. За словами керівниці проєкту Крістіни Хубін, користувачі будуть отримувати токени – по одному за уникнення кожних 20 кілограмів викидів. Адже саме стільки «виробляє» середній мешканець, що пересувається у межах міста на автомобілі протягом двох тижнів.

Жетони можна буде безкоштовно обміняти на чотири види квитків – у Віденський музей історії міста, Художню виставкову площу, театр або на концерт класичної музики.

Фото з сайту wien.info

Тестувати додаток почнуть з 26 лютого перші 1000 користувачів. Якщо за шість місяців його робота буде визнана ефективною, додаток повноцінно запустять восени 2020 року. На початковому етапі тестування користувачі не будуть отримувати компенсації.

Новостворена коаліція консервативної Народної партії та Партія Зелених Австрії за допомогою анонсованої програми мають на меті стати кліматично нейтральною країною до 2040 року, що на десятиліття випереджатиме програму ЄС.

Читайте також: Смог у Києві: після численних скарг містян у КМДА порекомендували менше користуватися авто

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button