Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото 3bhungaria.com.ua. Конвеєр для сортування сміття

Видання Eco Town повідомляє, що на Малашовецькому полігоні в Тернополі запустили сміттєсортувальну лінію, яка зможе приймати до 150 тонн відходів щодня. Після сортування зможуть повторно перероблювати до 40% відходів.

Міська рада звітує, що на полігоні ущільнюють тверді побутові відходи, а загальні об’єми сміття зменшують за допомогою бульдозерів і катків. Тут також перевіряють рівень радіаційного випромінення відходів, щоб уникнути появу радіоактивного забруднення.  Газ (метан), що виникає внаслідок ущільнення сміття, будуть використовувати для генерування власної електроенергії.

Очікують, що кількість сміття на звалищах зменшиться на третину.

Фото khm.depo.ua. Малашовецький полігон

Рішення про будівництво сміттєсортувальної лінії прийняли влітку 2019 році на засіданні Тернопільської міської ради. Конкурс з  облаштування сучасного сміттєсортувального комплексу виграла компанія ТОВ «ЕКО-ЛІДЕР Т», яка вивчала європейську практику і впровадила нові технології переробки відходів.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button