Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

На Пейзажній алеї замінять покриття, відремонтують сходи та встановлять ще шість видів лав, згідно з проєктом реконструкції, розробленим КП «Київміськрозвиток».

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

Алею замостять гранітною бруківкою. Більшість лав замовлять у компанії InterAtletica. Проєктом також передбачено встановити два манекени для тренувань бойових видів мистецтва.

Бетонну інсталяцію художниці Жанни Кадирової «Форма світла» плануть пофарбувати у червоний колір.

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

Урбаніст Ігор Тищенко вважає, що у Пейзажну алею «закопають багато грошей без потреби».

«Щоби це збудувати, доведеться, звісно, вирубати всі дерева і кущі навколо, вона ж стане ширшою, монументальнішою, з усією цією виставкою досягнень лавкового та плиткового мистецтва», – вважає він.

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

Дослідника архітектури Семена Широчина здивувала плитка, яку, судячи з візуалізацій, збираються покласти поверх сходів. Він зазначає, що зазвичай це рішення недовготривале і незручне, адже плитка слизька. Він також вважає, що необов’язково «скрізь тулити ФЕМ», якщо замість нього можна використати асфальт.

Водночас Широчин схвалив ідею з підсвіткою сходів – настінні світильники планують вбудувати у стіни.

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

Оголошений «Київавтодором» тендер на реконструкцію Пейзажної алеї заплановано на 13 лютого, очікувана вартість робіт – 123 мільйони гривень.

У підприємстві повідомили, що проєкт реконструкції вже пройшов експертизу. Роботи планують розпочати на початку весни, оскільки більшу їх частину хочуть закінчити до Дня Києва.

Зображення: КП «Київміськрозвиток»

У КМДА та Київавтодорі наголошували, що залишать на місці вуличні скульптури авторства Костянтина Скритуцького.

У вересні тодішній заступник голови КМДА Дмитро Давтян публікував попередні візуалізації Пейзажної алеї після реконструкції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button