Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/fedorov1991

Мобільний застосунок «Дія» вимагає від користувача персональні дані, які не є необхідними для його функціонування. Про це пише керівний партнер комунікаційної групи PlusOne Максим Саваневський у блозі на Liga.Tech.

Міністерство цифрової трансформації презентувало застосунок «Дія» шостого лютого. Запуск програми анонсували на 30 січня, але його довелося відтермінувати.

Зараз мобільний застосунок містить електронне посвідчення водія та техпаспорт, а надалі планують додати інші документи та забезпечити можливість отримувати державні послуги без черг. Авторизація відбувається через Приват24 або БанкID.

Саваневський зауважує, що під час авторизації програма захоче отримати від банку такі дані: прізвище, ім’я і по-батькові, стать, індивідуальний податковий номер, адресу електронної пошти, номер телефону, місце проживання та народження.

Користувач може або дозволити банку передати Мінцифрі всі ці дані, або не користуватись застосунком.

На думку Саваневського, для застосунку було б достатньо індивідуального податкового номера, який є наскрізним ідентифікатором і дає можливість знайти користувача в базі даних водійських прав. Інформація ж про стать, імейл, місто народження та телефон є зайвою.

«Фактично Мінцифра зараз збирає додаткові дані про користувачів, які не мало б збирати», – вважає він.

Тим часом у перший день роботи застосунку «Дія» у ньому авторизувалися понад 300 тисяч користувачів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button