Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Декілька днів тому ми писали про те, що у вестибюлі ЦКМ НАУ демонтували дерев’яне авторське панно через оновлення інтер’єру, яке зараз проводять у приміщенні.

Ремонтувати будуть все приміщення Центру. Останній ремонт проводився у будівлі ще 18 років тому. В січні 2020 року в ЦКМ НАУ змінилось керівництво, новим директором простору став Костянтин Тучин, який раніше працював у медіа.

У співпраці зі студентським об’єднанням «ТОСА» у нового директора виникла ініціатива – проєкт «Easy people», в рамках якого будь-який студент НАУ «міг прийти і в комфортних умовах реалізувати свої творчі ідеї та бажання». Для цього, пояснюють автори, потрібно було «оновити радянський ремонт приміщення». Поки що замінили лише одну стіну – якраз ту, де було панно. Тепер там розміститься фотозона.

Запевняють, що демонтаж панно узгодили з деканом факультету дизайна, головним інженером та ректором НАУ.

«Якби це була хоча б рівноцінна заміна. Ніякої художньої цінності не надали. Облицювали (хол – ред.) сірою під граніт плиткою, абсолютно стандартною плиткою з “Епіцентру”», – каже про ремонт активістка Ксенія Семенова-Шелевицька.

Є можливість перемістити панно в бібліотеку. Про це вже є відповідне службове подання на ім’я ректора. Але невідомо, чи знайдеться для нього місце у приміщенні.

Бажання зберегти панно також висловила заступниця генерального директора з питань розвитку НХМУ Ольга Балашова. Втім, вона зазначила, що в сховищах музею для панно також немає місця.

Окрім того, вона не впевнена, чи можна буде розпізнати панно як об’єкт їхньої музейної системи та відповідно його зберігати.

Скрін з коментарів під постом Ксенії Семенової-Шелевицької про панно

«Перед тим, як його (панно – ред.) акуратно демонтувати, був запит до університетського архіву на з’ясування автора і цінності панно», – каже Тучин.

ЦКМ, як запевняє Тучин, це фінансово окрема структура, яка здає в оренду концертний зал, тож отримані з неї гроші витратять на подальший ремонт. Тому наразі в вестибюлі ЦКМ більше нічого не зміниться.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button