Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Robert Anasch, Unsplash

Більшість у новообраному уряді Ірландії вважає головним викликом житлову кризу в країні, яку долатиме за допомогою будівництва 100 тисяч соціальних будинків протягом наступних п’яти років, повідомляє The Irish Times.

На будівництво соціального житла виділять 6,5 мільярдів євро. Також планують заморозити орендну платню на наступні три роки. Загалом населення Ірландії складає 4,7 мільйона.

Вирішення житлової кризи було однією з головних обіцянок партії «Шинн фейн», яка перемогла на парламентських виборах 9 лютого й зараз формує коаліцію лівих сил.

Міністром житлової політики, як очікується, призначать Ойна О’Бріна, автора виданої торік книги «Дім. Чому саме соціальне житло вирішує житлову проблему в Ірландії».

За його словами, під час спілкування з виборцями виявилося, що вони вважають житлову кризу найнагальнішим питанням. На цю проблему найперше вказували як у містах, так і в селах. Опитування показали, що саме питання житла визначило вибір 38% виборців «Шинн фейн». Особливо болісною дану проблему вважає молод у віці 18-35 років.

«Якщо люди з високими доходами не можуть дозволити собі оренду житла, що ж казати про менш заможних?» – зазначає О’Брін.

Досі в Ірландії дві партії змінювали одну одну при владі: «Фіне гел» та «Фіанна файл», повідомляє Бі-Бі-Сі. На цих виборах вони поступилися «Шинн фейн», яку називають «ліво-націоналістичною» партією, а також політичним крилом організації ІРА («Ірландської республіканської армії»). Під «націоналізмом» мають на увазі те, що партія виступає за об’єднання Ірландії, підтримує незалежність країни Басків та засуджує політику Ізраїля щодо Палестини.

Читайте також: Чому в Берліні почали «стримувати» ціни на оренду житла?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button