Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: melissa mjoen, Unsplash

10 січня в Україні запустився сервіс «Безпечне водіння», яким за місяць почали користуватися понад 10 тисяч водіїв.

Сервіс, розроблений стартапом Штрафи UA за участю Міністерства інфраструктури, оцінює безпечність водіння та нагороджує кешбеком від суми страхування.

Для користування сервісом «Безпечне водіння» слід завантажити мобільний застосунок «Штрафи UA». Перед початком поїздки водій запускає застосунок і активує функцію. Система запускається автоматично та здійснює аналіз у фоновому режимі. Після завершення поїздки система так само автоматично виконує завершення та надає рейтинг.

Перший рейтинг користувач побачить після 10 поїздок. Разом із рейтингом водію запропонують винагороду – до 18% кешбеку від суми страхування. Знижка формується неодноразово та постійно змінюється залежно від стилю водіння.

Зараз застосунок працює для іOS, згодом запустять для Android. Найближчим часом планують розширити можливостей винагороди за відповідальне водіння. Вже є готовність приєднатися до кешбеку від української мережі заправок.

Застосунок «Штрафи UA» працює з 2016 року. За словами його засновника Дениса Дмитрова, за цей період розробники побачили, що сплата штрафу не зменшує кількість аварій. Тож вирішили створити сервіс, який би пропонував водіям не покарання, а матеріальну винагороду.

За даними сервісу, 83% водіїв перевищують безпечну швидкість. Також суттєвою є проблема використання мобільного за кермом – у 50% випадків це призводить до аварійних ситуацій.

Стартап розробив також віджет для міст, який інформує водіїв, до чого варто бути готовим у тому чи іншому місті. Наразі найменше порушень роблять водії Миколаївської області. Рейтинг безпечного водіння у Миколаєві наразі найвищий в Україні – 3,9, а найнижчій у Волинській області – 2,7.

Нагадаємо, в березні в Україні планують запустити у тестовому режимі систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button