Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: popupcity.net

Відтепер парижани можуть висаджувати рослини в будь-якому місці, відповідно до нещодавно прийнятого закону «permis de végétaliser» (дозволу на озеленення), повідомляє Рop up Сity.

Це одна з  багатьох «зелених» ініціатив нинішньої очільниці міста Анн Ідальго. Мета закону – дати кожному містянину право садити, вирощувати та збирати урожай на будь-якій вільній ділянці міської землі.

Ще одна мета ініціативи – додати сотні гектарів зеленого простору до міського простору Парижу до 2020 року, запропонувавши його мешканцям легкий доступ до садівництва.

Фото: popupcity.net

Містяни можуть подати заявку на отримання дозволу висаджувати рослини на громадській території: наприклад, на даху або створити вертикальний сад на стіні будівлі. Термін дії заявки – три роки, з можливістю продовження.

Власники дозволів, які вже долучились до ініціативи, також просять підписати хартію, щоб відмовитись від пестицидів та застосовувати стійкі методи садівництва (sustainable gardening methods). Окремо заохочується вирощування рослин, що приваблюють бджіл. Міські садівники-початківці отримають набір для посадки рослин, що включатиме насіння і ґрунт.

Окрім розвитку мікросадівництва, Париж розпочав програму екологічного оздоровлення міста, метою якої є створити тридцять гектарів садів, посадити двадцять тисяч нових дерев та запустити дві сотні проєктів з озеленення та садівництва у школах міста.

Проєкти з озеленення міст зараз стрімко розвиваєються по всій країні, подібні дозволи діють і в інших містах Франції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button