Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Голосіївському парку комунальники зруйнували трактором трампліни стихійного велосипедного парку для екстремального спорту. Про це повідомляє Денис Журавель.

Так звані «дьорти», або «американку» розташовано на узбіччі Голосіївського парку, поряд з перехрестям вулиць Полковника Потєхіна та Голосіївського проспекту. Траса діє понад десять років. Її створили для тренування на байках-позашляховиках BMX і MTB.

«Велосипедний парк є одним із небагатьох місць для тренувань велосипедистів подібного роду не тільки в Києві, але й в Україні в цілому», – зазначає Журавель.

Він наголошує, що для будівництва ґрунтової траси не використовували техніку, крім лопат, а дерева лишилися неушкодженими.

«Траса була збудована та підтримується у належному стані зусиллями самих атлетів, які крім того, що постійно відновлюють фігури, на яких влаштовують “пікніки” місцеві жителі та гості парку, так ще й підтримують чистоту на даній території на скільки це можливо. Спортсмени навіть облаштували смітних та періодично прибирають сміття», – пише автор посту.

13 лютого комунальники за допомогою техніки зруйнували частину траси, а сьогодні, 14 лютого мають продовжити роботи.

За словами Журавля, велоспільнота планує організувати акцію проти знесення. Від Голосіївської та Київської адміністрації вимагатимуть також легітимізувати стихійний парк. В іншому разі вимагатимуть виділення території та побудови сучасного вело- та скейтпарку в Голосіївському районі.

Раніше велотрасу намагалися руйнувати не лише комунальники, але й представники «радикальних екологів» – в одній із подібних акцій брали участь такі угруповання, як «ГО радикальних екологів “Білий орел”» та товариство язичників «Сварог».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button