Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Так званий «ЖК Поділ Престиж» на Google Street View

Власники квартир на чотирьох верхніх поверхах недобудованого будинку на розі вулиць Костянтинівська і Нижній Вал, продають їх за незвично низькими цінами. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Однокімнатні квартири у так званому «будинку-монстрі» коштують 37 тисяч доларів, двокімнатні – 50 тисяч. Це принаймні вдвічі менше, ніж в середня ціна в цьому районі. Низька вартість, вочевидь, пояснюється тим, що наприкінці минулого року Господарський суд Києва дозволив знесення надбудов вище восьмого поверху. За два тижні має відбутися апеляція.

Журналісти ТСН оглянули три виставлені на продаж квартири на десятому поверсі. Ріелтор запевнив, що всі комунікації – газ, вода, електрика – вже підведено, хоч і визнав, що будинок має «невеликі проблеми».

Власник однієї з квартир, який назвався Сергієм, запевняє, що КМДА не зможе розірвати договір оренди ділянки, на якій вже побудовано будинок. Разом із ріелтором вони запевняють, що поверх не зможуть знести.

«Деякі сім’ї прописують дітей для того, щоб це ускладнило процес», – кажуть вони.

Також запевняють, що квартири вже зареєстровані в реєстрі речових прав на нерухоме майно, тож відібрати їх, мовляв, буде неможливо. У крайньому разі, за словами чоловіків, можуть відключити від комунікацій, але й тут є вихід.

«Люди повністю вселяться і вже не буде варіанту жодного. Тут вийшли 20 осіб, Нижній вал перекрили, пішохідним переходом походили, пробку створили – включать не тільки воду, а й газ», – вважає Сергій.

Адвокат і депутат Київради Роман Марченко називає продаж квартир у цьому будинку «великою аферою». За його словами, людина, яка купить квартиру, зіштовхнеться з великими проблемами.

Віцепрезидент Національної спілки архітекторів Олена Олійник пояснює, що цей дім за документами не є житловим.

«У цьому будинку немає квартир як таких. Це апартаменти готельного типу, тобто тимчасове житло. Прописатися туди не можна. Це готель, це офісний центр, це не житло», – попереджає вона.

За словами депутатки Київради Ольги Балицької, внесення в реєстр майнових прав цих квартир зараз оскаржуються у Мін’юсті, зокрема антирейдерською комісією. Крім того, у бюджет міста вже закладено гроші на демонтаж поверхів.

«Надлишкові поверхи будувались із легких матеріалів, тому демонтаж буде не дуже складною операцією. Від дня до трьох знадобиться для перекриття вулиць і встановлення крану», – каже Балицька.

Справу будинку, який кияни та столичні ЗМІ називають «монстром на Подолі», розглядають вже п’ять років. Київрада звернулася до Господарського суду ще у грудні 2014-го.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button