Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kp.ua

Hromadske повідомляє, що евакуацію українців з міста Ухань, китайської провінції Хубей, що є епіцентром спалаху  коронавірусу, знову відклали. Тепер його очікують у четвер, 20 лютого.

Раніше повідомлялось, що літак авіаперевізника SkyUp, який доставить українців з Уханя, мав прилетіти до Львова, але згодом відправлення та приліт рейсу перенесли до Борисполя.

Скрін з сайту skyup.aero/uk/board

Пізніше на брифінгу очільниця МОЗ Зоряна Скалецька відмовилась називати місце, куди прилетить літак з Уханю. Відомо, що всіх пасажирів рейсу охоронятиме Нацгвардія. А після прибуття до України, їх розмістять на 14-денний карантин. Де саме, також невідомо.

Кабмін виділив з резервного фонду на евакуацію з Китаю 4,5 млн гривень, відповідне розпорядження з’явилось 5 лютого на «Урядовому порталі».

Хоча Зоряна Скалецька в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» заявила, що в Україну повернуться лише здорові громадяни, в деяких містах вже почалась паніка.

Скрін з сайту 24tv.ua

На Тернопільщині місцеві жителі облаштували на дорогах цілодобові блокпости, щоб не допустити можливого приїзду на карантин до санаторію Медобори евакуйованих українців. Блокпости облаштували на під’їзді до села Конопківка Теребовлянського району, де знаходиться санаторій.

У місті висловилися категорично проти того, щоб групу українців з Китаю привезли на карантин в Медобори, адже, на їхню думку, заклад не пристосований для проведення карантину.

Остаточного рішення в МОЗ немає, але за їхнім висновком санаторій придатний для розміщення евакуйованих з Китаю українців.

14 лютого відбулась термінова сесія Обухівської районної ради, де розглядали єдине питання: як не допустити проникнення і поширення інфекції коронавірусу COVID-19 на території Обухівського району. В Київській області на Обухівщині місцеві жителі також обурені рішенням МОЗ обрати культурно-оздоровчий центр «Пролісок», у селі Козин ймовірним місцем для розміщення евакуйованих осіб в Обухівському районі.

17 лютого депутат Гостомельської селищної ради Олена Чорна направила депутатське завернення  із протестом проти розміщення евакуйованих у Гостомелі в Київській міській туберкульозній лікарні №2, яка розміщена в Гостомелі. Хоча у коментарі KV головний лікар Київської міської туберкульозної лікарні №2 Григорій Целюк розповів, що офіційно їм ніхто не повідомляв про прибуття евакуйованих українців до лікарні.

Скрін зі статті kievvlast.com.ua

Подібні панічні настрої ширяться й іншими областями України.

Сьогодні кількість уражених коронавірусом COVID-19 сягнула 75 199 осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button