Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 341 днів. За цей час ми опублікували 23902 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ВВС Україна

Акція протесту проти розміщення у Нових Санжарах українців, евакуйованих з Уханю, триває. Місцеві жителі продовжують блокувати міст через Ворсклу, щоб не пропустити їх до санаторію.

Близько 19.00 до Нових Санжар вилетіли прем’єр-міністр Олексій Гончарук та очільниця МОЗ Зоряна Скалецька.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що влада продовжує домовлятися з місцевими жителями.

Близько 18 години в смт з’явився новий блокпост – в’їзд до медичного центру «Нові Санжари‎»‎ заблокувала вантажівка. Пізніше були зафіксовані сутички між поліцією і місцевими жителями біля заблокованого мосту. Повідомляють, що в натовпі багато чоловіків напідпитку.

Фото: ВВС Україна

Раніше до Нових Санжар прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Голова МВС запевнив, що всі евакуйовані українці здорові, і вже пройшли 10 днів інкубаційного періоду, протягом яких у жодного не виявили симптомів ураження вірусом.

Фото: Укрінформ

Також повідомляється, що персонал медичного центру Нацгвардії України «Нові Санжари‎»‎‎ вже вивезли із закладу, тож вони ніяк не контактуватимуть з евакуйованими з Уханя.

У міжнародному аеропорту «Харків» пройшов огляд евакуйованих із Китаю українців і громадян інших держав. Після чого пасажири рейсу з Уханя мали вирушити на Полтавщину п’ятьма автобусами.

Серед 45 евакуйованих українців є мешканці 15 областей та трьох міст України, наймолодший з них 2012 року народження, є одна родина з дитиною і одна пара, яка найближчим часом планує одружитися.

«Станом на 14.25 пасажири, екіпаж та всі, хто супроводжував громадян під час рейсу з Уханя, направляється до місця обсервації. Літак пройшов процедуру дезінфекції та залишається на кілька годин зачиненим на відокремленій стоянці аеропорту “Харків”»‎, – йдеться у повідомленні авіакомпанії SkyUp Airlines.

«Усі евакуйовані громадяни, екіпаж та супроводжуючі особи розміщені в індивідуальних приміщеннях із належним рівнем комфорту для проживання. Відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, вони не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку будуть знезаражені‎», – запевняють в уряді.

Після обсервації українці, які не матимуть симптомів захворювання, повернуться додому, а іноземні громадяни – до своїх країн. Зазначається, що термін перебування евакуйованих людей подовжиться ще на 14 днів з моменту ізоляції пацієнта, у якого буде виявлено підозру на вірус.

В разі, якщо в когось із евакуйованих погіршиться самопочуття, у локації цілодобово перебуватимуть лікарі, забезпечені усім необхідним та готові надати необхідну допомогу. Також поряд постійно чергуватиме машина екстреної допомоги.

Додамо, що у Польщі ще вчора, 19 лютого, з військового шпиталю відпустили всіх 30 громадян, евакуйованих раніше з Китаю. Вони повернулись 2 лютого і перебували під Вроцлавом. Усі повністю здорові.

‎«Після чотириразової перевірки на наявність генетичного коду вірусу ми відпускаємо сьогодні (у середу – ред.) додому всю групу, яка прибула з Уханя»‎, – заявив міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button