Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ігор Смілянський. Фото: facebook.com/pg/ukrposhtaceo

Голова Укрпошти Ігор Смілянський заробляє 836 тисяч гривень на місяць, без урахування штрафів. Про це він повідомив в ефірі телеканалу Україна 24, передає Громадське.

За його словами, постановою Кабінету міністрів розмір його зарплати прив’язано до розміру зарплати листоноші: керівник Укрпошти має отримувати у 200 разів більше за листоношу.

«Мені завжди люди пишуть, що хотіли б, аби я працював безкоштовно. Якщо я буду працювати безкоштовно, то це дасть можливість збільшити зарплату кожному працівнику на 9,72 на місяць», — заявив Смілянський.

Його також дивує, що інші держслужбовці не вимагають більшу зарплату.

«Мені дивно, що за 25 років в Україні жоден держслужбовець не скаржився на зарплату. У країні ставало гірше, а на Конча-Заспі ставало краще, але ніхто не скаржився на зарплату. Країною 25 років керували дешеві менеджери», – заявив він.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив переглянути зарплати топменеджерам у державних компаніях.

Нещодавно розголос спричинили слова міністерки освіти Ганни Новосад, яка заявила, що не змогла би виховувати дитину на свою зарплату у 36 тисяч гривень. Водночас у грудні вона отримала разом із надбавками та преміями 138 тисячі гривень.

Також обурювалися низькими зарплатами міністр економічного розвитку Тимофій Милованов (у вересні він отримав 15 тисяч гривень) та міністр юстиції Денис Малюська (його вереснева зарплата склала 20,7 тисячі, зате у грудні він отримав більш як 180 тисяч).

Найвища зарплата в уряді – в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У середньому він отримує 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, екскерівникові Укрзалізниці Євгену Кравцову виплатять компенсацію у розмірі річної зарплати (9-10 мільйонів гривень) за дострокове розірвання контракту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button