Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олег Тоцький, tov-tob.livejournal.com

Мобільний оператор Vodafone Україна заявив про успішне тестування мережі 4G у київському метро, повідомляє ITC.

Сподіваються, що інтернет почне поступово з’являтися, починаючи зі станції «Академмістечко» та у тоннелі в напрямку станції «Житомирська».

«Зараз ми чекаємо на прийняття тарифів на доступ до інфраструктури Києва, а також до інфраструктури КП “Київський метрополітен”, яке заплановане на 12 березня. У разі позитивного рішення, зможемо розпочати повну реалізацію проєкту відразу після підписання договору. В протилежному випадку, терміни проекту можуть зсунутися», – додали у компанії.

У першому півріччі 4G має з’явитися на дев’яти станціях та прогонах між ними. А повністю покрити метрополітен інтернетом сподіваються до кінця 2020 року.

«Тести, які ми проводили в ніч проти 24 лютого, пройшли успішно, всі сервіси працюють, і мережа готова до прийому інтернет-трафіку наших абонентів», – заявили у Vodafone.

Інтернет 4G запускають шляхом оновлення наявного обладнання у стандарті LTE-1800.

Київстар, Vodafone і lifecell ще наприкінці минулого року вирішили запустити 4G у київському метро. Зокрема, Київстар прогнозував запуск 4G інтернет у червні 2020 року. На початку цього року оператор заявив, що запуску мережі під загрозою зриву, оскільки Київрада досі не ухвалила рішення щодо тарифів за доступ до комунальної інфраструктури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button