На Масницю влаштують сьомий фестиваль локальної гастрономії True&Local
Фестиваль обіцяють провести без традиційних обрядів.
Фестиваль обіцяють провести без традиційних обрядів.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У ці вихідні, 29 лютого та 1 березня, у київському супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ Lavina Mall всьоме відбудеться фестиваль локальної гастрономії True&Local. Цього разу він буде присвячений Масниці.
«Обіцяємо без традиційних обрядів – натомість свято з веганськими млинцями, комбучею, фермерським сиром, органічними яйцями і цільнозерновим борошном», – запевнила керівниця проєкту «Лавка Традицій» Марина Булацька.
На фестиваль приїдуть 50 фермерів і виробників із різних регіонів України. Вони привезуть з собою близько 60 сортів фермерського сиру, близько 100 позицій м’ясних делікатесів, козиний йогурт, веганський майонез тощо. Багато хто презентує продукцію, зроблену спеціально для фестивалю.
На фестивалі готуватимуть крем-брюле та млинці з різного борошна і з різними фермерськими начинками. Виробник морозива Массімо Джеларті влаштує шоу: змішуватиме компоненти морозива і одразу заморожуватиме їх рідким азотом.
Бренд-шеф мережі «Сільпо» Марко Черветті показуватиме приготування страв із простих локальних продуктів – наприклад, китайський десерт «смажене молоко» із грушевим варенням.
Протягом двох днів діятиме шефсько-артизанська сцена з майстер-класами від шефів та гастроентузіастів. Йова Ягер пектиме веганські млинці, власниця кафе-кондитерської Honey Анна Завертайло готуватиме салати, піцайоло Positano Олексій Семенютенко готуватиме піцу.
У дитячій зоні кулінарна школа «Картата Потата» Даши Малахової облаштує «Фабрику млинців» із двома навчальними станціями: борошна і цукру, яєць і молока. Діти дізнаються про десять видів борошна, навчаться доїти корову й разом із шефом приготують млинці з різними начинками.
Вхід на фестиваль вільний. ТРЦ Lavina Mall розташовано на вулиці Берковецькій, 6д.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті