Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Саксаганського почали демонтувати незаконну надбудову на даху, повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на радника міського голови Максима Бахматова.

Власниця квартири у будинку на вулиці Саксаганського, 43-Б, надбудовувала над своїм помешканням новий поверх.

24 лютого працівники керуючої компанії Голосіївського району демонтували перегородку на горищі будинку для технічного висновку будлабораторії. Утім, уночі власниця знову її звела. Демонтаж розпочали знову.

У КМДА кажуть, що конструкція надбудови складна. Тому її спершу обстежать спеціалісти будлабораторії, які нададуть рекомендації, як краще здійснити повний демонтаж. Одночасно готують матеріали для подання в прокуратуру та поліцію.

Будинок було збудовано у 1890-х роках, а в 1930-х надбудували ще один поверх, на якому розташовано квартиру №17. Її власниця Ольга Сировацька повідомляла Департамент архітектурно-будівельного контролю про «реконструкцію квартири в межах геометричних розмірів та без зміни зовнішньої конфігурації». Дозволів на спорудження додаткового поверху та ремонту покрівлі у КМДА не видавали.

Її сусіди скаржаться, що у будинку вже пішли тріщини. Також нарікають, що власниця знесла оригінальні дерев’яні перекриття та змінила розведення гарячої води на горищі.

Нагадаємо, так само зводила надбудову власниця горішніх приміщень у будинку на вулиці Софіївській, 1, що фасадом виходить на Майдан Незалежності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button