Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центри з контролю та профілактики захворювань в США опублікували інфографіку з рекомендаціями щодо форми вусів та бороди, з якими можна носити респіратор.

Так, борода у стилі Гарібальді, вуса Далі та бакенбарди заважатимуть нормальному приляганню захисної маски, що не зможе убезпечити від коронавірусу. Зокрема, вуса або борода можуть затуляти дихальний клапан.

Натомість форма вусів «зорро», «заппа» або «зубна щітка», як у Чапліна та Гітлера, цілком підходить.

У відомстві зазначають, що в інфографіка не охоплює всіх форм рослинності на обличчі, проте в будь-якому разі волосся не має бути в місці прилягання маски.

Зазначимо, що більшість лікарів, зокрема Євген Комаровський, вважають, що захисна маска має обмежену ефективність як захист проти респіраторних інфекцій. Варто пам’ятати, що руки є одним із основних джерел вірусу. Найефективніша маска на хворій людині – вона зупинить крапельки слини, особливо багаті на вірус.

У США наразі зареєстровано 60 випадків зараження уханським коронавірусом Covid-2019. Водночас влада вважає рівень загрози для американського суспільства низьким, повідомляє CNN.

В Україні наразі не зареєстровано випадків захворювання на коронавірус. Водночас сьогодні, 27 лютого, Міністерство закордонних справ повідомило про заражену коронавірусом 26-річну українку в Італії. Вона перебуває в лікарні Неаполя, її стан не критичний. В Італії зараз найбільше хворих на коронавірус серед європейських країн – понад 450 осіб.

Вважають, що вперше перенесення коронавірусу Covid-2019 відбулося у грудні 2019 року на ринку в місті Ухань, де нелегально продають диких тварин для вживання в їжу. Наразі Ухань, як і 14 інших китайських міст, перебуває на карантині.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button