Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Evgeny Karchevsky, Unsplash

Громадська ініціатива Kyiv Green City створила інфографіку, яка демонструє, куди йдуть відходи зі столичних контейнерів.

Так, сміття з загальних контейнерів потрапляє на полігон або на єдиний у Києві сміттєспалювальний завод «Енергія». Останній щодоби приймає та утилізує близько 750 тонн твердих побутових відходів, це понад 25% від загальної кількості сміття Києва. Вироблена енергія забезпечує гарячою водою масив Позняки.

Сміття з окремих контейнерів спрямовують на приватні сортувальні лінії. У Kyiv Green City зазначають, що на переробку вдається відправити лише невеликий відсоток з усіх окремо зібраних сухих відходів – зокрема через те, що кияни або неправильно збирають або не до кінця розуміють, що в який контейнер складати.

Щоб відсортовувати київське сміття, потрібен один чи два потужних заводи МБТ (механіко-біологічної технології).

Нагадаємо також, що чимало де в Києві встановлені бокси для збору батарейок, але за даними ініціативи «Батарейки, здавайтеся!», ще жодна не потрапила на переробку. Батарейки або залишаються на складах, або опиняються на сміттєзвалищі.

Наразі «Батарейки, здавайтеся!» організували утилізацію батарейок на заводі GreenWEEE в Румунії. Зараз збирають батарейки у супермаркетах «Епіцентр» і «Нова Лінія».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button