Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лого TEDxLviv

У Львові на конференції TEDxLviv в одному з виступів прозвучала сексистська риторика.

Авторів виступу цитує журналістка Діана Шрамченко на своїй сторінці у Facebook.

«Жінка відповідає за внутрішній світ: щоб удома була радість, краса, любов, ніжність. За те, щоб вона наповнювала чоловіка. І коли кожен розуміє свою зону відповідальності, свої функції, своє місце, тоді виходить гармонія в системі. Зараз світ перекосився. Зараз багато жінок пішли до зовнішнього світу. Але якщо обидва знаходяться в зовнішньому світі, хто тоді вдома? І так з’явилося поняття 100% чоловік і 100% жінка, адже коли з’являється 100% жінка, автоматично з’являється 100% чоловік…»

На думку Діани, виступ спікерів містить не лише сексизм, але й в принципі не відповідає концепції TEDx, тобто у виступі не було якоїсь інноваційної ідеї, яку що аудиторія ніколи не чула, або не було відмінної базової ідеї, яку аудиторія, могла вже чути, але з новим переконливим аргументом, який кидав би виклик переконанням і перспективам.

Фото з виступу Ольги Шевченко та Євгенія Кудрявченко на TEDxLviv зі сторінки події у Facebook

Авторка виступу Ольга Шевченко написала в коментарях до посту про те, що метою їх з чоловіком виступу було поділитися своїм досвідом, історією щасливої пари, способами і методами, які спрацювали у них.

«Якщо наш виступ допоможе хоча б одній парі замість розлучення знайти вихід і стати щасливими – то воно того варте. Ми поставили собі за мету нашим виступом “Зменшити кількість розлучень в Україні”», – пише Ольга на своїй сторінці у Facebook.

Також у коментарі до допису Діани, Ольга додала, що працює креативним директором веб-студії Vintage, окрім TEDx виступала на міжнародних фестивалях, входить до складу жюрі Webby Awards, має міжнародні нагороди в галузі веб-дизайну.

«Ці результати почалися, коли я стала реалізовувати себе не з почуття «потрібно заробити, щоб прогодувати сім’ю», а від почуття «я хочу це зробити», адже чоловік взяв на себе відповідальність за те, що у нас будуть гроші «на життя». Ось цю думку ми й хотіли донести».

У TEDxLviv відреагували на інцидент дописом, де зазначили, що їх команда підтримує принципи толерантності та плюралізму думок і дає право на життя будь-якій точці зору. На прохання громадськості надати відео виступів вони відповіли, що не можуть викласти повне відео поки триває монтаж та модерація TEDом. З метою припинення мови ворожнечі, вони просять тих, хто не бачив виступу, дочекатися відео промови, щоб сформувати власну точку зору.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button