Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

У КМДА нагадали, що з першого квітня громадський транспорт Києва повністю переходить на електронний квиток, а також оприлюднили вартість проїзних – вона залишилася незмінною.

Жетони та зелена картка в метро, а також талони у наземному транспорті буде скасовано до кінця березня. Із квітня прийматимуть лише Kyiv Smart Card, разові QR-квитки у паперовому чи електронному вигляді або банківські картки. Разовий проїзд, як і раніше, коштуватиме вісім гривень, а в разі придбання 50 поїздок кожна поїздка обійдеться у 6,50 гривні.

Водночас із квітня запровадять оновлену тарифну сітку абонементів. Безлімітний проїзний на всі види транспорту на місяць коштуватиме 1300 гривень, як і раніше.

Місячний квиток на 46 поїздок коштуватиме 290 гривень.

Місячний квиток на 62 поїздки коштуватиме 390 гривень.

Місячний квиток на 92 поїздки коштуватиме 575 гривень.

Місячний квиток на 124 поїздки коштуватиме 770 гривень. Таким чином, максимальна знижка становитиме 6,20 гривні за поїздку. Проте, аби окупити такий квиток, пасажир має здійснювати щонайменше чотири поїздки щодня, включно з вихідними.

Буде також запроваджено «туристичний квиток» – безлімітний проїзний на всі види транспорту. Проїзний на добу коштуватиме 100 гривень, 48-годинний – 150 гривень, а 72-годинний – 200 гривень.

Наприкінці січня КМДА подала ці тарифи на громадське обговорення. Експерти розкритикували заявлену систему: такі тарифи не заохочують пасажирів купляти проїзні. Радник мера Києва Максим Бахматов повідомляв, що визначені в розпорядженні КМДА тарифи переглядатимуться.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button