Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23501 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото_@ride_kiwi

Перший в Україні автоматизований прокат електросамокатів Kiwi запустили в Одесі. Наступний має з’явитись у Києві на цих вихідних, повідомляє видання Маяк.

Електросамокати в Одесі можна знайти в Горсаду, на Соборній площі, Приморському бульварі та Олександрівському проспекті. На відміну від прокату велосипедів, пише Маяк, електросамокати не прив’язані до певних точок. Їх можна залишити в будь-якій локації центру міста (головне, щоб вони не заважали перехожим і автомобілям).

Щоб скористатися самокатом, треба завантажити додаток в App Store або Google Play. Місцезнаходження всіх вільних самокатів можна подивитися на карті через додаток. Для розблокування обраного самоката потрібно відсканувати QR-код на кермі – це коштуватиме 10 грн. Кожна хвилина користування обійдеться у три гривні.

Користуватися самокатом досить просто, але є деякі нюанси, про які варто пам’ятати. Для початку руху потрібно прибрати підніжку, відштовхнутися і натиснути на важіль праворуч на кермі самоката. Цей важіль також дозволить прискоритись, якщо натиснути сильніше.

Рухаючись по тротуару, не варто забувати про перевагу руху пішоходів, на «зебрі» йти пішки, а не їхати. Рухаючись по проїжджій частині, не забувати дотримуватись правил для руху транспортних засобів.

Поступово сервіс відкриють і в інших містах України, але інформації про те, коли це станеться, наразі немає.

Читайте також: Bolt запускає сервіс прокату електросамокатів у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button