Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Bolt

Вже завтра, 21 листопада, компанія Bolt обіцяє відкрити першу точку сервісу оренди електричних самокатів у Києві. Вона з’явиться в інноваційному парку UNIT.City.

Як уточнив виданню Liga.Tech представник Bolt, наразі йдеться про тестовий період, а не спот прокату. Надалі компанія розширюватиме сервіс на інші райони.

На сайті Bolt зазначають, що «самокати можна паркувати де завгодно» та водночас радять надавати перевагу руху велосипедними доріжками. Електросамокат можна буде орендувати за допомогою мобільного застосунку, як це зараз працює з прокатом велосипедів.

Також компанія пропонує співпрацю підприємцям, які хочуть запустити власний бізнес із прокату електросамокатів у свєму місті.

Нагадаємо, нещодавно у Львові сталася аварія за участі електросамоката. Як виявилося, це перший такий прецедент, і поліція зіткнулася з труднощами, визначаючи юридичний статус власника самоката.

Читайте також: Каліфорнійські урбаністи: проблему буму гіробордів та електросамокатів вирішать вулиці для всіх

Водночас у Берліні жителі вже влаштовують мітинги проти електросамокатів. Нещодавно у Сінгапурі заборонили їзду на електросамокатах тротуарами. Також пересування електросамокатом унормували у Польщі. Водіїв електросамокату прирівняли до велосипедистів, тож їм необхідно буде користуватися велосмугами.

У Франції рух електричних самокатів, моноколіс та гіроскутерів також дозволено лише на велодоріжках та на невеликих дорогах, на яких швидкість обмежено 50 км/год. Швидкість самоката не має перевищувати 25 км/год.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button