Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Matteo Fusco, Unsplash

Через загрозу поширення коронавірусу з 12 березня у київських торговельних центрах чергуватимуть спеціальні медичні бригади, які оглядатимуть відвідувачів і за необхідності мірятимуть температуру. Це заявив на брифінгу начальник столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан, повідомляє Укрінформ.

«У кожному торговельному центрі завтра працюватимуть такі бригади, які оглядатимуть людей, за необхідності проводитимуть температурне вимірювання. Якщо температура буде підвищена, то будуть рекомендації звернутися за медичною допомогою», – сказав він.

Підґрунтям для огляду будуть зовнішні ознаки захворювання. За словами Рубана, симптоми коронавірусної хвороби – кашель, температура, нежить – можна визначити візуально.

12 березня у Києві та всій Україні запроваджується карантин для попередження епідемії. Протягом трьох тижнів буде скасовано масові заходи, закрито кінотеатри, школи тощо. Шопінг-моли працюватимуть, але в них буде закрито розважальні зони. У Києві діятиме обмеження на зібрання понад 60 осіб, при цьому до участі в заходах допускатимуть лише тих, кому виміряли температуру.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 11 березня у світі зареєстровано понад 114 тисяч випадків захворювання «уханським коронавірусом» COVID-19. Понад 4000 людей померли.

В Україні лабораторно підтверджено один випадок COVID-19. Ще чотири зразки досліджують. Загалом Центр громадського здоров’я отримав 40 підозр на коронавірус, зокрема дві підозри – у Києві.

Летальність хвороби наразі оцінюється приблизно у 2-3%. Коронавіруси SARS та MERS, спалахи яких траплялися раніше, мають значно більші показники летальності, проте COVID-19 наразі веде перед за абсолютною кількістю смертей, оскільки вже поширився більш як ста країнами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button