Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Блошиний ринок на Почайні. Фото: facebook.com/Flea.market.Zenit.Petrovka

У КМДА планують прибрати блошині ринки та ярмарки вихідного дня, повідомив в інтерв’ю Вечірній Київ директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

Зокрема, вже почали прибирати Куренівський блошиний ринок на Петропавлівській площі. Така ж доля чекатиме на блошиний ринок, що простягається вздовж вулиці Вербова між станціями «Зеніт» і «Почайна». Торговців старими речами розгонять під час реконструкції проспекту Степана Бандери. Кулеба обіцяє, що для них підшукають іншу локацію і «цивілізовані форми торгівлі».

«В усьому світі (блошині ринки) існують, але у столиці набули зовсім диких форм. На Петропавлівській площі за Пташиним ринком були гори сміття. Тут пили горілку, їли, безбожно смітили. Надходила величезна кількість скарг на цю локацію… “Блошина торгівля”, яка насправді кваліфікується як стихійна, – заборонена», – заявив Кулеба.

Фото: facebook.com/Flea.market.Zenit.Petrovka

Ще один блошиний ринок, який департамент благоустрою волів би усунути, розташовано на Дарницькій площі. За словами директора, торговці захоплювали три прилеглі до площі сквери й вулиці.

Так само на Дарницькій площі проводять овочеві ярмарки, яких невдовзі не стане.

«Я вважаю, що в такій кількості нині вони не потрібні. Вони вже не виконують ту соціальну функцію, на яку сподівалася влада Києва, запроваджуючи їх багато років тому: щоб фермери продавали власні продукти без націнки (дешевше, ніж в магазинах). Зараз ми бачимо величезний асортимент зовсім не фермерської продукції, з немалими цінами», – зазначив Кулеба.

Він вважає, що буде зменшено кількість продуктових ярмарків, а також прописано номенклатуру товарів для них.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button