Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Статуєтку-нагороду премії Women in Arts, виконана у форми кистей рук її скульпторки Марія Куліковська

12 березня в Києві Український інститут та ООН Жінки в Україні провели церемонію вручення незалежної премії Women in Arts 2020. Нагородження відбулося в рамках мистецького марафону HeForShe Arts Week та святкування річниці руху HeForShe в Україні.

Мета премії – відзначити досягнення жінок, що працюють у різних галузях культури та публічно подякувати їм за внесок у розбудову сфери, надихнути на нові досягнення.

Церемонію нагородження провели з дотриманням усіх рекомендацій щодо проведення заходів під час пандемії коронавірусу COVID-19: кількість гостей була обмеженою, натомість була забезпечена онлайн-трансляція.

Лауретками премії цього року стали:

  • Жінки у візуальному мистецтві – Лада Наконечна;
  • Жінки в музиці – Альона Савраненко (alyona alyona);

Дистанційне нагородження співачки alyona alyona. Фото: Володимир Шуваєв

  • Жінки в театрі і кіно – Наталія Ворожбит;
  • Жінки в літературі – Оксана Забужко;
  • Жінки в культурному менеджменті – Юлія Сінькевич;

Юлія Сінькевич з нагородою

  • Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях – Дарія Бадьйор.

Номінанток та переможниць обирали більше 40-ка незалежних експертів та експерток у сферах, які відповідають кожній з номінацій. Головними вимогами до конкурсанток були наступні: професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання.

Церемонія нагородження пройшла в Національному Центрі Олександра Довженка, що є партнерською локацією руху HeForShe в Україні. Ведучими церемонії стали Майкл Щур та Ярослава Кравченко – адвокати руху HeForShe в Україні.

Статуетку-нагороду для премії Women in Arts створила українська скульпторка Марія Куліковська. Її форма – це кисті жіночих рук, які переплітаються. На думку художниці, жіночі руки символізують підтримку і захист, а також жіночу працю. Основою для скульптури стали кисті рук самої художниці.

Премія Women in Arts має на меті закласти фундамент для традиції, що може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button