Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

8-15 березня у Києві проходитиме мистецький марафон HeForShe Arts Week, який об’єднує музеї, галереї, кінотеатри та інші інституції навколо теми гендерної рівності та прав людей.

Тиждень мистецтва проводиться в Києві втретє й цього разу присвячений тяглості та зв’язку між поколіннями мисткинь України.

До програми увійшло 12 проєктів: спектакль від австрійського театру portraittheater, документальний фільм «О, ці дівчата» про феномен французьких рок-співачок від Франсуази Арді до Шарлотти Генсбур, вистави Дикого театру «Шрами» та «Механічний Апельсин», концерт електронної та електроакустичної музики за участі Diser Tape і GUMA, а також виставки, лекції, музичне шоу, відеомапінг тощо. Календар подій – за посиланням.

Вже з кінця лютого у Київському метрополітені розміщують постери з ілюстраціями Алевтини Кахідзе на тему гендерної нерівності. А 11 березня художниця презентує в Національному художньому музеї інсталяцію, яка дозволяє «конструювати гендер».

Постери Алевтини Кахідзе. Фото: facebook.com/alevtina.kakhidze

Тих, хто слідкує за розвитком міст, може зацікавити документальний фільм «Alcaldessa» про Аду Колау – першу жінку-мера в Іспанії. Фільм висвітлює її історію протягом одного року, починаючи з періоду її громадського активізму проти масових виселень у Барселоні до дня, коли вона зайняла крісло очільниці міста.

12 березня відбудеться нагородження премією Women In Arts, якою відзначать творчих жінок у шести номінаціях: візуальне мистецтво; музика; театр і кіно; література; культурний менеджмент; культурна журналістика, критика і дослідження.

Центральний проєкт HeForShe Arts Week 2020 – це АR-галерея з роботами українських художниць. У мобільному застосунку з віртуальною галереєю можна буде детально розглянути картини, прочитати чи прослухати інформацію про авторок, зробити фото та поділитись з друзями. Лінк на програму можна буде знайти у соцмережах проєкту, а також на постерах із QR-кодом.

HeForShe Arts Week є започаткованою ООН ініціативою, яка щорічно проходить у Лондоні, Мадриді, Стокгольмі, Амстердамі, Мехіко та інших столицях світу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button