Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Roberto Nickson, Unsplash

Держава має оплатити частину комунальних послуг за час вимушеного перебування українців на карантині, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Liga.net.

«Держава має взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг, які зростуть у зв’язку з постійним перебуванням людей на самоізоляції вдома», – заявив він.

Шмигаль доручив міністерствам соціальної політики, фінансів та економіки протягом трьох днів розрахувати суму коштів і визначити відсоток, який можуть компенсувати за «комуналку» під час карантину.

Він також доручив визначити категорії громадян, яким нададуть компенсації, водночас зауваживши, що відшкодування можуть поширюватися на всіх українців. Рішення буде ухвалено на позачерговому засіданні уряду.

Читайте також: Навіщо потрібен карантин і як він впливає на сценарії поширення коронавірусу? (інфографіка)

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон оголосив про те, що на час карантину не будуть приходити рахунки за газ, електроенергію, а також квартплата. Міністр економіки Брюно Ле Мер уточнив, що такі послаблення поширюються на малий та середній бізнес.

У Києві планують тимчасово звільнити підприємців столиці від сплати місцевих податків.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 як пандемією. У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме три тижні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button