Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Johannes Schröter, Unsplash

Уряд Нідерландів дозволив відкрити кофішопи з марихуаною попри карантинні заходи і закриття всіх інших закладів, повідомляє Bloomberg.

Кофішопи працюватимуть у форматі на винос, а відвідувачі повинні будуть дотримуватися безпечної дистанції, щоб не заразитися коронавірусом.

Таке рішення ухвалили після звернення мерів міст – ті занепокоїлися, що закриття кофішопів призведе до зростання злочинності.

Ввечері 15 березня уряд оголосив про посилення карантину та закриття закладів до кінця дня і щонайменше до шостого квітня, що призвело до великих черг за марихуаною. Після закриття кофішопів на вулиці міст відразу вийшли нелегальні дилери, які роздавали охочим номери телефонів та обіцяли доставку за ціною утричі вищою, ніж в офіційних крамницях.

У Нідерландах канабіс не легалізовано, але декриміналізовано володіння не більш як п’яти грамів. Продаж продуктів із марихуани дозволено у спеціальних кофішопах.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 як пандемією. У більшості країн Європи запроваджено карантин. У найближчі 30 днів кордони Євросоюзу закрито для в’їзду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button