Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадський транспорт у Києві під час карантину. Фото: Bogdan Maylove

У Києві на час карантину організують розвезення для медиків, правоохоронців та працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста. Про це на телеканалі «Україна 24» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє Сьогодні.

Він закликав роботодавців перевести працівників у режим дистанційної роботи. Посадовець також нагадав, що на вулиці слід бути в масці та дотримуватися дистанції у щонайменше півтора метра від інших людей.

«Ми повинні всі чітко розуміти рівень небезпеки, адже ми бачимо, яких масштабів набула пандемія в інших країнах. І вимога залишитись вдома – це не примха влади, а спосіб зберегти життя та здоров’я людей. І це мають розуміти і роботодавці, і власники бізнесу», – сказав Пантелеєв.

Водночас МВС України закликало водіїв приватних автомобілів підвозити лікарів на роботу.

«Якщо ви маєте сусідів лікарів і їдете на роботу, запропонуйте їх підвезти. Давайте більше дбати одне про одного, наскільки це можливо в умовах карантину», – йдеться в повідомленні МВС.

17 березня всіх пасажирів зобов’язали носити маски в громадському транспорті та обмежили кількість людей в одиниці транспорту до десяти осіб. У «Київпастрансі» погрожують звільняти водіїв, які пускатимуть у транспорт більше десяти пасажирів. Водночас у підприємстві пообіцяли запустити додаткові шатли, які дублюватимуть маршрути метро.

У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме три тижні. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 пандемією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button