Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Martin Sanchez, Unsplash

За один лише день 18 березня кількість загиблих від коронавірусу в Італії зросла на 475 осіб та сягнула майже трьох тисяч. Це рекордний стрибок смертності за такий проміжок часу, повідомляє BBC.

У Ломбардії, найбільш ураженому епідемією регіоні, протягом доби померло 319 хворих. Загалом в Італії зафіксовано понад 35,7 тисяч випадків зараження, більш як чотири тисячі хворих одужали.

Динаміка зростання кількості померлих від коронавірусу в Італії

Хоча в Італії запроваджено суворі карантинні заходи, кількість померлих продовжує зростати. У Всесвітній організації охорони здоров’я припускають, що це відбувається через те, що вірус вже встиг наздвичайно сильно поширитися країною, а також тим, що в Італії велика частка населення старшого віку.

Як у місті Во подолали коронавірус?

Тим часом італійське містечко Во, що неподалік від Венеції, стало наочним прикладом успішної боротьби з коронавірусом. Саме тут від коронавірусу померла перша людина в Італії, пише The Guardian.

У місті живе 3300 людей. Медики протестували їх усіх – двічі, – незалежно від симптомів. Масове тестування почалося шостого березня, коли у Во налічувалося принаймні 90 інфікованих. Вже кілька днів як у місті немає нових випадків коронавірусу.

Головною передумовою стримування епідемії вважають вчасне виявлення та ізоляцію асимптоматичних хворих, – адже заражена людина без ознак захворювання може довгий час інфікувати інших.

Зазначимо, що в Україні вірусологічна лабораторія Центру громадського здоров’я потестувала на COVID-19 близько 500 зразків з початку 2020 року.

Яка ситуація в Європі?

У світі від коронавірусу померло понад 8,7 тисяч людей, переважно в Китаї. В Європі наразі, крім Італії, найбільш уражено такі країни, як Іспанія (598 загиблих / 13716 інфікованих), Франція (175 / 7730), Велика Британія (104 загиблих), Німеччина (12 / 8198) та Бельгія (14 / 1486). Станом на 19 березня в Україні зафіксовано 16 випадків, дві людини померли.

У ВООЗ повідомляють, що вже розпочато клінічні випробовування вакцини від коронавірусу.

11 березня ВООЗ оголосила поширення коронавірусу COVID-19 пандемією. У Києві та Україні від 12 березня запроваджено карантин, який триватиме щонайменше три тижні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button