Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Noom Peerapong, Unsplash

У зв’язку з пандемією коронавірусу Міністерство фінансів готує скорочення видатків майже наполовину на всі напрямки діяльності Міністерства культури, повідомляє Детектор медіа.

Залишаються лише видатки на утримання – тобто на зарплатню.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив виданню, що фінансування культури та кіно буде скорочено на 7 мільярдів гривень.

Зокрема, за його даними, Держкіно недоотримає 750 мільйонів; будівництво музеїв Голодомору і Революції Гідності – понад 500 мільйонів; творчі спілки – 250 мільйонів; Український культурний фонд – 500 мільйонів; Інститут книги – 150 мільйонів; програми інформполітики, ремонти і реставрації – 500 мільйонів; туризм – 240 мільйонів.

Ткаченко вважає, що таке скорочення видатків призведе до ліквідації Державного агентства з питань кіно, Українського культурного фонду, Інституту книги тощо.

Він також оприлюднив заяву очолюваного ним Комітету, в якій закликає Мінфін утриматись від прийняття рішень до проведення консультацій.

У держбюджеті на 2020 рік на видатки Мінкульту було передбачено 15,4 мільярдів гривень.

Нагадаємо, через розповсюдження коронавірусу Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації, що діятиме в усій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button