Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба аеропорту «Бориспіль»

Після припинення авіасполучення в аеропорту «Бориспіль» закрито основний термінал D, працює лише «карантинний» термінал В. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

«Термінал закрито на ключ – рідкісне видовище. Стільки літаків стоїть на землі і така порожнеча в терміналі, аж жах бере. Як у фільмах жахів», – розповів Рябікін. Стоїть близько 60 бортів, понад половина з яких МАУ.

Фото порожнього аеропорту, опубліковане пресслужбою «Борисполя»

У терміналі В обслуговують чартерні, санітарні, евакуаційні та інші технічні авіарейси. Так, 23 березня аеропорт прийняв 25 рейсів, на 27 березня у графіку – лише п’ять. За словами директора, термінал перетворили на «карантинний». У ньому є можливість пройти тестування на коронавірус і зробити скринінг.

Термінал F, як днями повідомляла пресслужба аеропорту, працює на виліт. Також опублікували відео, як працює перевірка на коронавірус:

https://www.facebook.com/airportboryspil/videos/3293106194052229/

78% із 4500 працівників аеропорту пішли в оплачувану відпустку, але, за словами Рябікіна, можливість її фінансувати вичерпається за два тижні. Після цього планують виплачувати дві третини платні та скасувати премії. Гендиректор «Борисполя» вважає «хорошим варіантом», якщо аеропорт почне операційну діяльність у липні. У середині травня авіаперевізники задумаються над відновленням перельотів лише якщо трапиться диво і «вірус вирішить здохнути».

Нагадаємо, через розповсюдження коронавірусу Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації, що діятиме в усій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button