Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Timur Saglambilek / pexels

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 21 до 24 березня 2020 року провів опитування з метою з’ясувати ставлення українців до поширення коронавірусної інфекції. Всього, використовуючи систему онлайн панель Inpoll, опитали 402 респондента з всіх регіонах України.

Результати дослідження показали, що майже 88% населення схвильовані поширенням коронавірусу в Україні, з них 35% дуже сильно схвильовані.  Ті, кого поширення вірусу не хвилює, складають 6%.

40% опитаних повідомили, що заходи на час карантину мають бути більш жорсткими, 22% вважають, що введено занадто багато непотрібних обмежень.

Також серед опитаних 47% не одягають маску в громадських місцях: 23% через їх нестачу, 14% вважають їх непотрібними, 23% – завжди одягають маску.

Рекомендацію дезінфікувати мобільні пристрої та інші речі, повернувшись додому, не виконують чи рідко виконують 37%, натомість завжди виконують 31%.

Торкаються кнопок ліфта і ручок дверей без рукавичок та серветок 54%, дотримуються цієї рекомендації 21%.

Уникають чи рідко уникають контакту з іншими людьми 20%, завжди уникають 26%.

Респондентів також запитали три проблеми і складнощі, що зараз їх найбільше турбують. На першому місці опинилась проблеми здоров’я близьких (65%), власного здоров’я (32%) та невизначеність ситуації (46%). Далі слідують фінансові труднощі (29%), складність перебувати вдома (28%) та відсутність міського транспорту (15%). Цікаво, що загроза втратити роботу (9%), та неоплачувана відпустка (7%) турбують українців найменше, але пройшло тільки декілька тижнів після введення запобіжних заходів.

Уряд продовжив карантин до 24 квітня та ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button