Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав Містобудівні умови і обмеження (ДУО) на проєктування реставрації стадіону «Старт», повідомляє КиевVласть. Відповідний наказ департаменту був опублікований в реєстрі ДУО в кінці лютого 2020 року.

Згідно з документом, ділянка проєктування знаходиться в межах історичного ареалу Києва. У ДУО відзначається, що висоту об’єктів реконструкції необхідно уточнити проєктною документацією згідно з висновками техогляду несучих конструкцій (за умови обов’язкового узгодження з Міністерством культури).

У бюджеті Києва на 2019 рік на проєктні роботи виділили 10 тисяч гривень, а вже в бюджеті на 2020 рік – 12,25 млн гривень, з яких на проєктні роботи відведено 7 млн гривень. Цікаво, що в бюджеті столиці за 2019 загальну вартість реставрації оцінили в 300 млн гривень, а в бюджеті за 2020 – в три рази менше, – 100 млн гривень.

У новому проєкті підкреслили необхідність збереження історичних пам’яток – спортивного ядра стадіону, колон головного входу і знака на честь футболістів, які взяли участь в історичному «матчі смерті» 1942 року.

У 2018 році Кабмін передав стадіон «Старт» у комунальну власність Києва. Після передання стадіону Київрада створила комунальне підприємство «Спортивний комплекс Старт», що й має займатися реконструкцією. Попередньо на розробку проєкту й будівельні роботи виділили 10 млн грн. Тривалість відновлення стадіону оцінюють у два роки.

Читайте також: У 2020 році розпочнеться реконструкція стадіону «Старт». Як він зміниться?

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button