Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23577 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В умовах карантину мало кого здивуєш дефіцитом туалетного паперу або антисептику для рук, а от у Нью-Йорку в притулках для тварин закінчилися собаки й коти, пише Bloomberg.

Притулки у Нью-Йорку, епіцентрі пандемії коронавірусу в США, повідомляють про те, що жителі розібрали майже всіх безпритульних тварин. За минулі два тижні попит на котів і собак зріс удесятеро.

«Зараз у нас просто вже не залишилося собак на усиновлення», – каже Анна Лей, директорка притулку «Брудні лапи».

Цей феномен намагаються пояснити тим, що більшість нью-йоркців сидять удома та водночас більше страждають від тривожності, а спілкування з домашніми тваринами розглядають як спосіб заспокоїтися.

Так само про збільшення попиту повідомляють компанії, які постачають корм, ліки та інші товари для тварин – і це на тлі загального падіння ринку.

Подібна ситуація спостерігається й у Лос-Анджелесі, де попит на собак і котів, що їх люди почали забирати назавжди або на перетримку, зріс на на 70%.

Наприклад, у Вашингтоні одне подружжя всиновило Голді, 10-річну хвору на рак собаку, саме через карантин. Вирішили, що саме зараз зручний час, коли можна приділити більше уваги для адаптації тварини в новому домі.

Водночас зоозахисні організації непокояться, що надалі можна очікувати іншу тенденцію – зростання кількості покинутих тварин через викликані пандемією безробіття та економічну кризу. Тож притулки знову наповняться.

Нагадаємо, ще один ефект пандемії коронавірусу COVID-19 та глобального карантину – сплеск домашнього насильства.

Фото: Markus Winkler, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button