Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23648 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києві 102 особи мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19, за даними КМДА. За останню добу зареєстровано 20 нових випадків, серед них: 11 жінок віком від 29 до 61 року й 9 чоловіків – від 25 до 70 років.

Чотири з нових вападків –  «сімейні вогнища». Коли захворіли кілька членів родини.

В Олександрівській лікарні перебуває 38 пацієнтів з діагнозом на коронавірус. У міській клінічній лікарні № 4 – 13 осіб, у міській клінічній лікарні № 9 – 7. Решта лікуються вдома на самоізоляції, під контролем лікарів. Вилікувалися вже двоє киян, їх виписали з Олександрівської лікарні.

За даними КМДА кількість випадків захворювань на COVID-19 по районах столиці розділились таким чином: Голосіївський район – 14 людей, Дарницький – 13, Деснянський – 4, Дніпровський – 2, Оболонський – 6, Печерський – 27, Подільський – 5, Святошинський – 8, Солом’янський – 16, Шевченківський – 7.

Київська адміністрація наголошує на необхідності:

  • Обмежити соціальні контакти. За можливості, залишатися вдома і не виїжджати в місто.
  • Дотримуватися правил особистої гігієни. Мити часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуватися антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%. Уникати дотиків до обличчя – не торкатися брудними руками очей, носа та рота.
  • Уникати контактів з людьми із симптомами ГРВІ. З тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 метра.
  • Термічно обробляти продукти.
  • Провітрювати та зволожувати приміщення.
  • Залишатися вдома, якщо хворі. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.

При проявах симптомів захворювання, треба повідомити свого сімейного лікаря телефоном та щоденно підтримувати з ним зв’язок, дотримуватись його рекомендацій. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність.

Фото: unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button