Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Першого квітня на лікуванні в інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні перебували 37 пацієнтів з підтвердженим COVID-19, із них 28 пацієнтів мали пневмонію, повідомила головлікарка Людмила Антоненко.

Четверо у тяжкому стані перебувають у відділенні реанімації. Двом пацієнтам роблять штучну вентиляцію легенів. Першого шпиталізували на 11-й день хвороби вже у тяжкому стані та відразу перевели у реанімацію та підключили до апарату. Другий хворіє вже три тижні, зокрема шість діб – на штучній оксигенації. Один із них був в Іспанії, інший – в Австрії.

«Ми відстежуємо новини України та світу, бачимо не надто відповідальну поведінку співвітчизників, тому, як не прикро, очікуємо підвищення захворюваності в рази через два-три тижні», – зазначила Антоненко.

Головлікарка розповіла, що у пацієнтів спостерігають, як правило, двохвильовий перебіг хвороби:

  1. Спочатку підвищується температура тіла. Це триває дві-три доби. Потім відбувається покращення стану до четвертої доби.
  2. Після цього з’являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше п’ятої-сьомої доби захворювання. Хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астено-вегетативний синдром.

При рентгенографії не завжди наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія. Частіше пневмонія двобічна, полісегментарна. Особлива група ризику – пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надлишковою вагою.

Антоненко повідомила, що наразі 11 пацієнтів із коронавірусом виписали додому з клінічним одужанням, зокрема й пацієнта з супутніми хронічними захворюваннями.

Станом на ранок другого квітня в Украні офіційно підтверджено 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 20 з них летальні, 13 пацієнтів одужало.

Нагадаємо, Кабмін планує запровадити ще жорсткіші заходи безпеки на період карантину.

На фото пацієнт Олександрівської лікарні на штучній вентиляції легенів, facebook.com/doc.antonenko

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button