Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після загострення ситуації з коронавірусом у США почали траплятися випадки, коли орендодавців виселяють медпрацівників із орендованого житла, побоюючись заразитися COVID-19. Про це повідомляє The Daily Beast.

Найвразливішою категорією виявилися позаштатні медсестри (travel nurse). Так, одного дня медсестра Анна Джонс (ім’я змінено) зі шпиталю в Лас-Вегасі отримала листа від орендодавиці, літньої пані, яка здавала Анні та її чоловіку другий поверх свого будинку. У листі пані вимагала від них забратися з приміщення протягом 24 годин через загрозу COVID-19.

За кілька днів до листа орендодавиця заборонила Джонсам користуватися спільною кухнею протягом певних годин, а також висунула низку вимог щодо санітарної обробки речей. У листі вона попередила, що змінить замки на дверях, а всі речі орендарів, які ті не встигнуть забрати до 7:00 22 березня, буде конфісковано.

Інша медсестра з Сан-Дієго так само отримала повідомлення від орендодавця з вимогою негайно з’їхати. Їй дозволили зайти в дім лише щоб забрати речі. Ще одна медсестра з Нью-Гемпшира отримала подібну текстівку відразу після закінчення 16-годинної зміни.

Медсестра Кейді Картер із Міссурі, розповіла, що орендодавці на Airbnb поскасовували її бронювання, щойно дізналися про те, ким вона працює.

Медсестри зазначають, що в них немає сил та інших ресурсів на те, аби оскаржувати такі випадки в суді, та й у кожному разі вони б не змогли надалі жити у ворожому оточенні.

«Нас сприймають як ходячі чашки Петрі», – каже медсестра з Нью-Гемпшира, яка була змушена достроково розірвати контракт із лікарнею через втрату житла.

Частина орендодавців – літні люди зі слабким здоров’ям, які входять у групу ризику, тож їхні страхи можна зрозуміти.

«Але ми, медсестри, піклуватимемося про цих самих людей, якщо вони потраплять до лікарні, або, боже збав, потребуватимуть вентиляції легенів. А якщо я ночую в машині, то я не можу працювати як слід», – зауважує медсестра з Гаваїв.

Видання зазначає, що випадки дискримінації медиків у розпал пандемії коронавірусу спостерігаються і в інших країнах. Наприклад, адміністратор британського Королівського коледжу медсестер повідомив, що медиків, було, ображали, зокрема, називали «розносниками хвороби». Японська Асоціація медицини катастроф повідомила, що отримала десятки скарг на «неймовірно несправедливе» ставлення до медиків.

У США активісти вимагають від адміністрації Дональда Трампа запровадити 60-денний мораторій на виселення під час пандемії, а також заборону на підвищення орендної плати.

США зараз посідає перше місце у світі за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом – понад 200 тисяч із 0,95 мільйона.

Читайте також: Мене виселяють з орендованої квартири під час епідемії. Як на це реагують в Україні та світі

Фото: Andrea Piacquadio, Pexels

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button