Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Черепановій горі, що біля Олімпійського стадіону, може з’явитися багатоповерховий житловий комплекс «Red Line», у якому також передбачені готельні апартаменти.

Рендери забудови цієї території були оприлюднені на сторінці Real Estate Market Awards, архітектурного конкурсу з житлової та комерційної нерухомості.

Як пишуть проєктувальники з архітектурної студії büro A24D, рішення цього комплексу було сформовано «на прагненні закритися від шуму центра міста та при цьому максимально насолодитися його красою».

Площа нового будівництва сягатиме більше 200 тисяч кв.м. Територія житлового комплексу буде закритою і складатиметься з одинадцяти різновисотних будинків — від 8 до 23 поверхів, об’єднаних спільним стилобатом.

Саме на ньому архітектори пропонують облаштувати «17 різноманітних зон для відпочинку та ігор». Зокрема, тут передбачені спортивне поле, дворівневий дитячий майданчик, громадський амфітеатр і прогулянкова тераса з оглядовими майданчиками, звідки «частково відкривається вид на панораму історичної частини Києва».

«…низькоповерхові будинки утворюють тихе напівзакрите подвір’я, а всі високі вежі розташовані у шаховому порядку та не закривають одне одному видову панораму», — підкреслюють автори.

Прогулянковою терасою, окрім мешканців, зможуть користуватися і клієнти готельних апартаментів, які планують облаштувати на перших восьми поверхах кількох будинків. Натомість для найзаможніших інвесторів проєктувальники пропонують три- та чотирирівневі пентхауси, які вважаються «перлиною комплексу». 

Замовником цього проєкту стала компанія ТОВ «Інтерспорт». Вона належить бізнесменам Олександру Меламуду та Гаріку Корогодському, які також володіють київським ТРЦ Dream Town.

У 2007 році компанія орендувала цю ділянку на 15 років. Відмітимо, що спершу тут планувалося будівництво «спортивно-розважального комплексу з критим 50-метровим басейном та житловими приміщеннями для спортсменів» — і у 2018 році саме для нього «Інтерспорт» і отримав дозвіл на проєктування від Департаменту містобудування та архітектури.

Висотність, передбачена департаментом архітектури для цієї ділянки.

Восени 2019 року компанія також намагалася отримати у ДАБІ дозвіл на будівництво комплексу — але отримала відмову. 

Один з аргументів, наведених ДАБІ у відмові.

Нагадаємо, що інший проєкт цієї компанії, будівництво житлового комплексу на місці оболонського спорткомплексу «Акваріум», увійшов до торішнього рейтингу конфліктних забудов від громадського руху ЧЕСНО.  

Читайте також: Незаконні забудови: десять київських «гарячих точок»-2019

Ілюстрації: büro A24D

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button