Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КМДА в особі КП «Інформатика» придбала 400 відеокамер, які вимірюватимуть температуру тіла, а також розпізнаватимуть обличчя. Про це повідомляє Слідство.Інфо.

Договір на майже 65 мільйонів гривень підписали другого квітня. Вартість одного пристрою марки Hikvision – 125 тисяч гривень без ПДВ.

Усі камери повинні встановити впродовж 17-25 квітня. Отримані дані передаватимуть до поліції, Муніципальної варти та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Це дозволить оперативно визначати людей з підвищеною температурою тіла у супермаркетах, аптеках та інших місцях масового скупчення людей. Крім того, функціонал камер включає детекцію облич. Це дасть можливість правоохоронцям фіксувати порушення режиму самоізоляції громадянами, які зобов’язані його дотримуватися», – прокоментував керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Нагадаємо, з шостого квітня уряд запроваджує нові обмеження на період карантину. Буде заборонено перебувати у громадських місцях без маски або респіратора; відвідувати спортивні і дитячі майданчики; ходити більш ніж по двоє, а також перебувати на вулиці без документів.

Станом на 10:00 четвертого квітня в Україні лабораторно підтверджено 1096 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 28 летальні.

Фото обкладинки: Valentin Petkov, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button