Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У п’ятницю, третього квітня,  Кабмин ухавлив постанову про нові карантинні заході в країні. У КМДА також розширили обмеження в Києві, адже в столиці наразі найбільше випадків захворювання на COVID-19.

В першу чергу з шостого квітня обов’язковим є носіння захисних масок у громадських місцях: на прибудинкових територіях, площах, вулицях, пішохідних та велосипедних доріжках тощо. Діти до 14 років мають відвідувати громадські місця лише в супроводі дорослих. Маски при цьому дозволяють носити саморобні. У Києві до громадських місць також відносять зупинки громадського транспорту та зони у 50 метрів навколо них.

«Умовно кажучи – вийшов з дому іти до магазину – ти вже у громадському місці. Фактично, це всі місця поза приватним житлом», – з коментарю ВВС.

З шостого квітня магазини, аптеки, пошти, банки та інші заклади, яким дозволено працювати під час карантину, мають забезпечувати персонал масками. Відвідувачі ж мають забезпечувати себе респіраторами або масками самостійно, хоча в тексті постанови в Кабміну зазначено інше.

Заборонено відвідувати: парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, окрім як для вигулу домашніх тварин однією особою. Пересуватися на вулицях заборонено більш ніж по-двоє, окрім як для супроводу дітей до 14 років, яким заборонено виходити на вулицю без дорослих.

Взагалі заборонено відвідувати спортивні та дитячі майданчики.

Виходячи з дому, обов’язково треба мати з собою документи, що посвідчують особу. Їх наявність вимагають для того, щоб перевірити чи не порушує людина вимог самоізоляції, або чи не має вона перебувати на обсервації.

При в’їзді в Київ, водії автівок та їх пасажири зобов’язані виміряти температуру тіла, що будуть здійснювати працівники відповідних структур. У столицю забороняється в’їзджати людям з ознаками респіраторних захворювань, окрім випадків, коли вони прямуватимуть на госпіталізацію чи обсервацію.

Контролювати дотримання карантину в публічних місцях будуть здійснювати МВС та Нацгвардія.

Всі заборни діятимуть до 24 квітня.

Порушення правил карантину каратиметься штрафом від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А при навмисному недотриманні санітарних норми при наявності інфекційних захворювань, може бути й кримінальна відповідальність.

При цьому в уряді кажуть, що можуть продовжити карантин, якщо цього вимагатиме епідемічна ситуація з поширенням корнавірусу, або ж запровадити нові обмеження.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не виключає можливості поступового послаблення карантину, у випадку коли динаміка захворюваності буде тривало знижуватися. Тоді, в кінці квітня можуть частково поновити рух громадського транспорту та скасувати карантин для людей працездатного віку.

Усі фото з відкритих джерел.

Читайте також: Як відбуватиметься вихід із карантину? Окремі обмеження діятимуть і після 24 квітня

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button