Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У неділю, п’ятого квітня, напередодні посилення карантинних обмежень, у Києві заборонили в’їзд та вхід на Труханів острів для пішоходів та велосипедистів.

Про це стало відомо зі сторінки, присвяченій Трухановому острову, та з допису киянки Анни Даниленко у Facebook.

Від сьогодні, з шостого квітня, у столиці діє офіційна заборона на відвідування парків, зон відпочинку та скверів. Велодоріжка через Труханів острів проходить через паркову зону, відвідування якої обмежено.

Напередодні Анна Даниленко, яка хотіла скористатися велодоріжкою, повідомила, що вже п’ятого квітня в’їзд для велосипедистів на велодоріжку через КПП обмежували патрульна поліція та муніципальна варта.

«Ми потовклись 2 години, станом на зараз велосипедисти прориваються і проїзжають, правоохоронці обіцяють не використовувати табельну зброю», – пише Даниленко.

За словами Анни, за заборону в’їзду на Труханів відповідають у патрульній поліції, але невідомо, хто цю заборону видав.

Наразі, в Києві рух громадського транспорту в місті максимально обмежений і велосипед є доступним індивідуальним транспортним засобом. Велодоріжка через Труханів виконує роль магістралі для тих, хто зараз користуюється велосипедами і працюють в органах забезпечення житєдіяльності міста.

Анна повідомляє, що сьогодні ніхто не обмежував в’їзд велосипедистів до острова та на пішохідний міст.

Тим часом автор велопорталу Bike in City Богдан Воєводин пояснює, що на час до закінчення карантину, згідно з постановами Кабміну про заборону відвідувати парки, сквери, лісопаркові, прибережні зони та зони відпочинку: «З точки зору правоохоронних органів проїзд по Муромцю (парк у в Деснянскому районі) може бути розцінений як “відвідування”».

Богдан Воєводин також порадив тимчасово утриматись від катання у таких місцях, як парки Муромець, Голосіїв, Дубки, Кирилівський Гай, Лісова Пісня, частина Пущі.

Натомість, користуватися можна:

  1. Вулицями міста;
  2. Дорогами загального призначення за містом.

Зазначимо, що в інших містах світу, таких як Берлін та Нью-Йорк, велоінфраструктуру роблять максимально зручною для користування у період карантину. Наприклад, у Берліні міські велодоріжки розширили, щоб велосипедисти могли дотримуватись дистанції в 1,5-2 м. У Німеччині велотранспорт вважають не лише безпечним, але й таким, що знижує ризик зараження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button