Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23647 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києво-Печерській Лаврі зафіксовано 26 нових випадків зараження на коронавірус. Про це повідомив на онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Таким чином зараз кількість хворих на COVID-19 у монастирі сягнула 30. Про перші чотири випадки інфікування у Лаврі стало відомо шостого квітня. Тоді серед хворих виявився і намісник Лаври митрополит Павло. Перед тим Павло закликав вірян ходити до храму і не боятись коронавірусу. Тепер Києво-Печерську Лавру закрито на карантин.

Тим часом про позитивний тест на коронавірус повідомив й архієпископ Іона (Черепанов), намісник Іонинського монастиря, розташованого на території київського ботсаду ім. Гришка.

«Після недільної служби в мене піднялася температура, а в понеділок дійшла до 38 градусів, і я вирішив про всяк випадок зробити тест. Вчора стало відомо, що він позитивний. Зараз самопочуття в нормі, вранці було 36,7. Перебуваю у повній ізоляції», – написав архієпископ Іона сьогодні, 9 квітня.

Він зазначив, що служби у монастирі проходять без парафіян, оскільки територію ботсаду закрито на карантин.

Напередодні МВС домовилося з представниками церков, що на час карантину парафіяни зможуть відвідувати храми лише за відсутності богослужінь. Служби в церквах відбуватимуться без парафіян.

На обкладинці: записка, яку подав невідомий до Іонинського монастиря у березні. Фото: facebook.com/arh.iona

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button