Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кияни, які порушили карантинні обмеження, сплатили до бюджету вже 100 тисяч гривень штрафів, повідомляє пресслужба КМДА.

«На сьогодні правоохоронці склали вже 622 адміністративних протоколи. Із них 39 – за перебування у громадському місці без масок, 10 – за переміщення групою більше двох людей, 20 – за відвідування парків і скверів, шість – за відвідування спортивних майданчиків. За порушення правил самоізоляції та обсервації склали 64 протоколи», – заявив мер Києва Віталій Кличко на онлайн-брифінгу 9 квітня.

LIGA.net проаналізувала випадки штрафів за порушення правил карантину. За даними видання, з 12 березня в Україні понад 300 людей постали перед судом. Загальна сума виписаних штрафів перевищили пів мільйона гривень.

Штрафи ще можуть оскаржити при апеляції. Також суди відмовляють у розгляді або відправляють на допрацювання 80% протоколів.

Так, суди визнали малозначущими протокол за продаж банки з фарбою за 50 гривень, а також протокол, виписаний львівській швачці, яка шила у своєму ательє маски. Тричі поліцейські безуспішно намагалися притягнути до відповідальності керівників відділів «Нової пошти» за роботу під час карантину.

Одна з ситуацій, судячи з документів, виглядала так: чоловік, який торгував із машини цибулею та картоплею, заявив поліцейським, що чекає на товариша, а перед цим, мовляв, займався дезінфекцією автомобіля. Суд його виправдав.

Натомість із тих продавців, які чесно зізналися у порушенні, стягували штрафи у розмірі від 17 тисяч до 34 тисяч гривень.

Станом на ранок 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 57 летальних.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button