Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рятувальники та пожежні вже декілька днів продовжують гасити полум’я, яке охопило Чорнобильську зону.

Фото: Dronarium Ukraine

Повідомлення про пожежу в Чорнобильській зоні, поблизу села Володимирівка з’явилися четвертого квітня. Згодом поліція повідомила, що знайшла винуватця: 27-річного жителя села Рагівка, який підпалив сміття і траву в кількох місцях.

Фото: Олександр Сирота

«Якщо не зупинитися, ми можемо втратити унікальну флору та фауну Чорнобильської зони, які почали відроджуватись після страшної катастрофи у 1986 році. “Флора” та “фауна” – це живі істоти: тварини, птахи, комахи та рослини, серед яких є і червонокнижні», – наголошує Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Фото: Dronarium Ukraine

ДСНС повідомляє, що до гасіння пожеж залучено 379 людей та 100 одиниць техніки, зокрема три літака та два вертольоти, які дев’ятого квітня скинули на вогонь 154 тонни води.

Фото: Олександр Сирота

Зараз радіаційний фон у Києві й області – в межах норми. Зокрема, у столиці – 0,012 мР/год (допустимий – 0,05 мР/год). У зоні відчуження дози гамма-випромінювання не змінилися (Чорнобиль – 0,021 мР/год).

Фото: Олександр Сирота

Забруднена продуктами горіння хмара з Чорнобиля має проходити повз Київ та Вишгородський район 10-11 квітня, згідно з розрахунками Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Фото: Олександр Сирота

За прогнозом, концентрація цезію-137 не становитиме загрози – вона у більш як 100 разів нижча від допустимого рівня.

Фото: Олександр Сирота

Читайте також: Україну охопила хвиля лісових пожеж: гинуть звірі, а в Києві псується повітря

Фото: Олександр Сирота

Фото: Олександр Сирота

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button