Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23623 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Житомирська міськрада вирішила відновити стару схему руху на Соборному майдані – центральній площі міста, повідомляє Житомир.info.

Торік міськрада Житомира провела конкурс на реконструкцію площі, яка, за висловом урбаніста Олександра Шутюка, виглядала як «здоровенне асфальтове поле». Переміг проєкт львівського «Інституту Просторового Розвитку», який передбачав зонування, збільшення громадського простору та озеленення.

Візуалізація проєкту ЛКП «Інститут просторового розвитку»

У листопаді 2019 року на Соборному майдані організували у тестування нової розмітки, проте 15 квітня 2020 року виконком міськради вирішив, що потрібно повернутися до старої схеми руху.

Начальник управління транспорту Костянтин Підпокровний вважає, що тимчасова схема руху потребує доопрацювання та значних видатків – орієнтовно 1,5-2 мільйона гривень, яких у бюджеті не передбачено. На його думку, в нинішньому вигляді без капітального ремонту майдан виглядає неестетично.

Серед інших аргументів – вільну площу хотіли використовувати для різних заходів, яких найближчим часом не планується; тільки стара схема пройшла погодження патрульної поліції.

Щоб відновити стару розмітку, потрібно буде витратити близько 100 тисяч гривень.

«Тож у Житомирі й надалі буде у центрі міста гігантське поле асфальту, яке незрозуміло як переходити. Не жили добре – не треба і починати», – прокоментував Олександр Шутюк.

Водночас член житомирської комісії з безпеки дорожнього руху Роман Кравчук заявив, що комісія не погоджувала цього питання, і попросив членів виконкому не погоджувати зміни.

«В обхід компетентного органу заступник міського голови намагається одноосібно… змінити схему руху на центральному майдані міста», – пише він.

На обкладинці: фото тимчасової розмітки на Соборному майдані в Житомирі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button