Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вчені та студенти Мюнхенського університету за підтримки поліції почали статистичне дослідження, що має показати, яка частка населення ФРН перехворіла на COVID-19, але не знала про це. Про це повідомляє DW.

Дослідження розраховане на один рік, а тестування розпочали в неділю, 5 квітня. Упродовж чотирьох тижнів студенти-дослідники планують відвідати три тисячі домогосподарств і перевірити загалом близько 4,5 тисячі осіб.

Учасників тесту обирають випадково – їхні адреси генеруватиме комп’ютер, вважають, що це має забезпечити статистичну показовість дослідження.

Раніше у Німеччині проводили понад 160 тис. тестів на тиждень для того, щоб виявити інфікованих вірусом COVID-19 та ізолювати їх, а за необхідності – шпиталізувати. Також перевіряли якомога більше тих людей, хто контактував з інфікованими.

Цими днями перевірятимуть жителів Мюнхена. Їм запропонують добровільно здати кров та погодитися на повторні візити, аналізи та інтерв’ю. Людей тестуватимуть на наявність антитіл до коронавірусу для того, аби зрозуміти, який відсоток жителів міста хворіє або вже перехворіли на COVID-19 у легкій формі, не підозрюючи про це.

Мета дослідження – визначити, яка частка містян має антитіла до нового коронавірусу, тобто який відсоток в місті вже виробив колективний імунітет.

Мюнхен. Фото: Alisa Anton

Дослідження проводять за підтримки уряду федеральної землі Баварія, що виділила на його проведення один мільйон євро. Проєкт представив прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер. Дослідженням керує директор відділення інфекційних хвороб і тропічної медицини клініки Мюнхенського університету, професор Міхаель Гельшер. За даними газети Süddeutsche Zeitung, у проєкті беруть участь близько 50 фахівців: лікарі, епідеміологи, мікробіологи, а також статистики, математики й інформатики.

Наголошується, що найбільш видима підтримка з боку влади полягає у тому, що під час збору аналізів студентами їх супроводжуватиме поліція, щоб мешканці не думали, що до них прийшли шахраї. За останніми соціологічними опитуваннями, поліції й університетським науковцям довіряють понад 80 відсотків жителів Німеччини.

За словами Міхаеля Гельшера, перші дані планують презентувати за два-три тижні. На їх основі дослідники та уряд зможуть ухвалювати рішення про подальші заходи.

Фото: ThisIsEngineering

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button