Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектурно-містобудівна рада підтримала ініціативу реставрації комплексу стадіону «Старт» у Києві. Також планують пристосувати до сучасних вимог та реконструювати нежитлові будівлі на вул. Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі. Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури, головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

Візуалізація оновленого комплексу стадіону «Старт»

Повідомляють, що проєктувальники ТОВ «Глобал-про» звернулись до містобудівної ради з передпроєктними пропозиціями для консультації з їх експертами. Головний архітектор Києва зазначив, що «саме такий алгоритм дій і має бути в ідеалі».

«Глобал-про» планують повністю реконструювати спортивний комплекс відповідно до сучасних стандартів, зробити дворівневий підземний паркінг, реконструювати додаткову трибуну та відреставрувати об’єкти, які є історичними пам’ятками: вхідну браму, меморіал футболістам «матчу смерті» та футбольне поле.

Також працюватимуть над оновленням навколишньої території: планують створити бігові та вело-доріжки та оновити весь парк. В самому ж комплексі відкриють невеликий музей, два зали для занять баскетболом та волейболом, кафе, роздягальні та фітнес-клуб. За даними проєктувальників, комплекс вміщатиме 3700 осіб з можливістю збільшення до 5 тисяч.

Візуалізація оновленого комплексу стадіону «Старт»

Раніше Департамент містобудування та архітектури КМДА видав Містобудівні умови і обмеження на проєкт реставрації стадіону «Старт».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button