Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влада міста Ухань перерахувала кількість жертв COVID-19 та загальну кількість випадків ураження вірусом. Відтак, кількість загиблих виявилась більшою на 1 290 людей, тож тепер загальна кількість жертв у провінції Хубей складає 3 869, у всьому Китаї, відповідно, 4 600, повідомляє BBC.

Представник Національної комісії з охорони здоров’я Китаю Мі Фенг заявив, що нова статистика смертності з’явилася після «всебічного розгляду» даних щодо перебігу епідемій.

В зв’язку з оновленими даними, влада міста зробила заяву, повідомивши, що оновлена статистика отримана з різних джерел, включаючи записи, які вели похоронні бюро та в’язниці. До неї також увійшли смертельні випадки через коронавірус в приватних клініках або взагалі поза лікарнями. Наприклад, раніше не фіксували людей, які помирали вдома, оскільки лікарні були перевантажені та не могли приймати всіх хворих.

На початку місяця видання Bloomberg поширило дані американської розвідки та повідомило про те, що в Китаї приховали справжні масштаби спалаху коронавірусу, а у своїх звітах скоротили загальну кількість захворювань та летальних випадків. Інформагентство посилається на офіційні джерела в адміністрації США.

Також у звіті сказано, що китайські урядовці весь час змінювали методологію підрахунку хворих, свідомо применшуючи наслідки, що викликає вірус COVID-19.

Фото обкладинки: Anna Shvets

На першому фото: мешканці китайського міста Ухань обіймаються після нещодавно скасуваних суворих карантинних заходів. Фото з Getty Images

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button