Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вищий антикорупційний суд не заарештував ексдепутата та експрезидента «Укрбуду» Максима Микитася, попри те, що той не вніс 100 мільйонів гривень застави протягом п’яти днів, повідомляє Укрінформ.

«Оскільки заставу не внесено, ст. 182 КК, враховуючи матеріальний стан і доходи Микитася, надає мені можливість звернутися до судді з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – сказав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Однак суддя Катерина Широка це клопотання відхилила.

Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії. За версією слідства, «Укрбуд» мав збудувати житловий комплекс на території колишньої військової частини на Печерську. Нацгвардія мала отримати там 50 квартир.

Пізніше сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Вартість квартир на околиці була на 81 мільйон гривень менша.

У жовтні 2019 року Микитасю обрали запобіжний захід у вигляді арешту. За підозрюваного внесли 5,5 мільйона гривень застави, і він вийшов на волю.

Антикорупційна прокуратура оскаржила це рішення, і заставу було збільшено до 80 мільйонів гривень. Після цього Микитася заарештували у залі суду.

25 жовтня за Микитася внесли 80 мільйонів. Він мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, з’являтися до слідчого на першу вимогу та не спілкуватися зі свідками у його справі.

Фото: facebook.com/maxim.mikitas

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button